Contactavond 17-10-2022

12 Vrouwen die de wereld veranderden. De mooie, ontroerende en vrolijke verhalen. Alles komt tot leven door de mooie afbeeldingen, animaties en films. We kijken o.a. naar het bijzondere leven en werk van Hildegard von Bingen (Leer van de kruiden), Jeanne D’arc (symbool van moed en trouw), Marie Curie (Nobelprijs winnares van Natuurkunde en Scheikunde, ontdekster van Polonium en radioactiviteit), Aletta Jacobs (vrouwenkiesrecht), Prinses Diana (voorvechtster tegen landmijnen, Aids en Lepra), Rosa Parks ( rassenscheiding), (Moeder Teresa (Onbaatzuchtige dienstbaarheid), Florence Nightingale (Ziekenzorg), De eerste vrouwen die studeerden: Juliana Morell (rechten), Elena Cornaro Poscopia (Filosofie), Anna Maria van Schurman (de eerste studente aan de universiteit van Utrecht), Berthe Morisot (kunst, de vergeten impressioniste) en als laatste Cleopatra (geschiedenis).

Klik hier voor de foto’s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven